torsdag 22 oktober 2009

CL-tiem!

Jajävlar vilken galen CL-omgång det blev denna gång... Först åker Barca på torsk hemma på Camp Nou, och idag tar gammel-gubbarna i Milan en helt overklig seger i en helt overklig match på Santiago Bernabeu, mot självaste Real Madrid.

Barca som mötte ryska nykomlingen Rubin Kazan hemma på Camp Nou, skulle bara gå ut och köra över ryssarna, sades det i försnacket och i upptakten till matchen. Men Barca kunde verkligen inte göra mål. Nu ska det sägas att jag inte såg första halvleken(då jag såg på Liverpool), men i andra var Barca väldigt tafatta. Ska väl dock tilläggas att de hade en boll, stenhårt, i ribban och en nick i stolpen. Så resultatet 1-2 speglar väl inte matchen direkt.
Zlatan fick göra sitt första CL mål för Barca, och det behövde han. Dock hade det kanske varit lite skönare för honom om de hade vunnit matchen också. Men nu blev det inte så. Ryssarna var väldigt kompakta där bak och lät inte Barca komma till med mycket. Sedan var det deras hypervassa och snabba omställningar som de till slut vann på.

Rafa Benitez kan nog inte sitta helt säkert på sin post just nu känns det som. Liverpool, som har haft en väldigt trög start av årets säsong, hade väldigt svårt att skapa någonting som helst offensivt. Med både Glen Johnson(Som har varit en väldigt positiv injektion hittills) och Torres borta, plus att Gerrard fick utgå efter 25 minuter, så hade Liverpool inte mycket att anfalla med. De fick i och för sig 1-0 lite turligt med sig i första halvlek en halvlek som hade tillhört ett mycket piggt och frejdigt Lyon. Och i andra halvlek kunde sedan Lyon göra både ett, och två mål. Det ser mycket tungt ut för Liverpool som på söndag möter giganten Manchester United hemma. United som f.ö vann i en otroligt tråkig föreställning mot CSKA Moskva, med ett lite påpassligt mål av Valencia i slutet på matchen.

Och nu då... MIRAKLET I MADRID!... typ.
Jag satt och trodde att jag skulle sitta här och skriva om hur utklassade och bortspelade Milan-gamlingarna blev av Real Madrid, i denna giganternas kamp. För att det var dom verkligen under första halvlek, bortspelade. Efter en helt vansinnig målvaktstabbe av Dida i Milan målet så kunde Raul sätta dit 1-0. Det såg hur säkert ut som helst efter första halvlek för "Galacticos". Och då i den andra halvleken, från ingenstans, kommer Pirlo och skjuter ett helt sjukt snyggt skott från 35 meter som går in bakom en sovande Casillas i Madrid målet. Vips, så va Milan med i matchen igen. Bara någon minut senare så gör Casillas en vansinnes-utrusning som gör att Pato kan runda honom o sätta dit 1-2 i öppet mål. De gamla Milan spelarna började helt plötsligt att springa och kämpa lite, men så kom 2-2 efter en snygg hörnvariant.
Då trodde jag att det var över för gamlingarna, och att Real skulle ta över på nytt. Men så blev inte fallet. Milan hade till och med ett mål bort dömt som absolut inte skulle dömas bort. Men så kom det förlösande 2-3 målet av Pato. Ett helt overkligt slut på en helt overklig match.

lite små notiser:
Arsenal fick bara 1-1 borta mot AZ Alkmaar, där en viss Wernbloom fick hoppa in.
Chelsea utklassade det andra Madrid laget med 4-0.
Inter fick bara 2-2 hemma mot Kiev.
Sevilla fortsätter att gå som tåget och vann mot Stuttgart med 3-1.
Och Rangers fick pisk hemma mot Unirea Urziceni med 1-4, efter två självmål(!!!).