söndag 22 januari 2012

Championship Sunday!

Jag tänker inte skriva nått om Packers-Giants matchen. Den var bedrövlig. Giants vann. *suck*

Att Ravens skulle vinna trodde jag, men trodde inte det skulle bli så jämnt som det blev. Texans försvar spelade som det 2 rankade fösvaret som de är och gjorde det otroligt svårt för Flacco och hans Ravens att få igång nått offensivt.
Sen visade också Ravens försvar upp bra takter och stoppade Texans hyffsat iallafall. Texans var kvar i matchen tack vare Arian Foster.
Men Texans ska ha en eloge för att de tog sig så långt med en rookie QB. Om de håller sig friska nästa år blir dom väldigt farliga.

Men dagens 2 Championship matcher är 2 väldigt intressanta drabbningar. Den första är Patriots, som tar emot Ravens på hemmaplan. Ravens försvar är INTE Denver Broncos. Det kommer inte bli 6 TDs ikväll. Däremot tror jag dock att Patriots vinner. Trots att de har ett så kasst försvar, så spelar Tom Brady för bra just nu. Om inte Suggs och Ngata och de andra i Ravens försvar har kommit på formulan för att sätta press på Brady förståss. Då kan det bli intressant. För Patriots försvar kommer inte ha så mycket att sätta emot, men de kommer nog ändå ge Flacco lite problem iallafall. Nu när de har fått tillbaka Spikes och Chung så kan de nog stoppa dom några gånger. Hoppas bara att Ravens OC Cam Cameron litar på Ray Rice och låter honom få typ 20 carrys eller mer. För Patriots har ju inte varit de bästa på att stoppa springspel direkt.
Tror ändå som sagt att Brady och Patriots vinner.

I den andra är det en riktig klassisk matchup vi får se: 49ers, hemma mot Giants. Detta kommer bli en riktigt brutal match, jämnt och hårt. Två bra försvar och 2 bra anfall.
Ett Giants som är glödheta, med en QB som inte är rädd för något, och en passrush som är utan dess like är dom verkligen förtjänade av att vara i denna match.
49ers är inte sämre dom. Ett försvar som tvingade fram 3 st turnovers mot Saints, mäktig passrush med rookien och veteranen(båda heter Smith), och en bakdel som inte går av för hackor. Två väldigt kompletta lag.
Jag har väldigt svårt att se vem som kommer vinna denna match. Visst skulle det va skoj om 49:ers med en helt ny coach, sågad QB och andra motgångar, skulle gå till SB. Men jag tror en rematch av 2008 års SB mellan Patriots och Giants vore roligare. Då vann Giants genom att slå ett obesegrat Patriots. Skulle va otroligt kul att se det, så jag hoppas lite att Giants vinner.

Mitt tips:
Superbowl = Patriots - Giants.