lördag 14 januari 2012

Divisional Round! Dag 1!

Nästa runda av NFL slutspelet drar igång idag. Denna gång kommer topp 2 seedsen från grundserien varje conference in; Packers och 49:ers ifrån NFC, Patriots och Ravens från AFC.

Dagens två matcher är New Orleans Saints @ San Fransisco 49:ers och Denver Broncos @ New England Patriots. Två på förhand väldigt intressanta matcher såklart.

Saints måste åka tvärsöver landet till kusten för att möta 49:ers. Där denna match kommer avgöras är om 49:ers DEF kan spela så bra som de gjorde i grundserien och försöka att stoppa Saints anfall. Det kommer inte att bli lätt. Vädret kan spela en stor roll också, om det blåser mycket eller blir väldigt kallt, kan det betyda att Saints blir tvungna att köra fler springspel. Vilket 49:ers har varit extremt bra på att stoppa. Jag tror att de bara tillät EN ENDA rushing TD på hela säsongen. Vilket är helt sjukt.
49:ers anfall måste försöka göra som de har gjort hela säsongen; "Keep it simple". Springspel, springspel, springspel, och kankse en kortpass. Mata Frank Gore bollen och ta bort så mycket tid som du kan. För när du har bollen har inte Brees den, och ju mer tid dessto bättre. 49:ers QB Alex Smith har spelat så som han har blivvit tillsagd att göra. Inget flashy eller så, utan bara se till att inte ge bort bollen via INTs. Det har gått bra för honom i det systemet, och med ett DEF som har spelat fantastiskt bra, har han aldrig behövt att spela nå värstings fotboll heller(vilket är väl tur). För blir det många poäng att hämta in på ett väldigt explosivt Saints, så vet jag inte som Smith klarar det.
Jag tror att i slutändan så klarar inte 49:ers hålla emot, och Saints tar det i slutet. MEN, man ska inte räkna bort inverkan av Candlestick Park och vädret.

Match numero dos är Tebow mot Brady...igen. De möttes för några veckor sedan och då vann Patriots ganska övertygande efter en lite trevande start. Men nu kan ju Tebow spela som han gjorde mot Steelers och spela brallorna av ett Patriots DEF som är rankat som det sämsta försvaret i hela ligan.
Men jag tror på Brady. Han har gått "one and out" de 2 senaste slutspelen och vill INTE göra det igen. Han har en sådan vinnarskalle att det nästan är läskigt och kan han göra något för att inte åka ut tidigt igen kommer han att göra det.
Men det kan nog bli rätt mycket poäng och man kan tycka vad man vill om Tebow, men det blir ALLTID spännande när han är med. Vad som helst kan hända!

Mitt Tips:
Saints och Patriots vinner.