lördag 23 januari 2010

Deschanel :3

Sett några filmer som jag tänkte tipsa lite om.


Law Abiding Citizen
Jamie Foxx och Gerard Butler spelar emot varandra i denna thriller, där en fader(Butler) till en mördad fru och dotter, delar ut rättvisa till de skyldiga. En jävligt bra film detta, förrutom två saker. 1: Foxx. Han gör inte ett så bra jobb här tycker jag, spelar över lite och känns lite malplacerad overall. 2. Slutet. Väldigt snöpligt slut till en annars helt briljant film. Det tråkiga är att de lätt hade kunnat rädda filmen från ett så dåligt slut, men valde den enkla och tråkiga vägen ut.
Men trotts dessa två problem så är detta en väldigt bra film som jag tycker man ska se. Grym thriller.

Sherlock Holmes
Guy Ritchies big-budget debut i denna väldigt pampiga rulle med Robert Downey Jr. och Jude Law. Och visst känns Ritchies filmstil igen, där slow-motion scenerna står ut som den främsta delen. Men Ritchie gör det ändå bra och får fram en väldigt underhållande och bra film.
Jag gillade film väldigt mycket, men ska sägas att varken storyn eller vissa karaktärer(McAdams bl.a) känns 100. Det som är hela behållningen för filmen är RDJr. som gör en helt fenomenal rolltolkning av Holmes, och Law gör också ett helt reko jobb som Watson.
Det är synd att storyn föll rätt pladask redan från start i en annars väldigt bra film. Nu är det bara och vänta på den obligatoriska uppföljaren!

(500) Days of Summer
Marc Webbs(som ska regissera rebooten av Spiderman f.ö) helt underbara film med en Jospeh Gordon-Lewitt i högform. Och vem kan motstå Zooey Deschanel? :3
Filmen har ett lite speciellt sätt att ta storyn frammåt. Den hoppar fram och tillbaka under en period på 500 dagar, för att berätta en kärleks historia som är minst sagt enkel.
Kan inte rekommendera den nog. Fantastisk film som alla bör se. En av höjdarna från 2009.