tisdag 19 januari 2010

Sagan om Skölden!

Damn.


Det är det ordet som jag får fram efter att ha sett klart på serien The Shield. Seriefinalen är helt breathtaking, på ett skakande sätt och det är inte många serier som klarar av det på samma vis som The Shield gör.

7 säsonger är det allt som allt och det är lika bra rakt igenom hela serien, som handlar om Strike Team. En special-kvartett som polisen har satt ihop för att sköta fall som har med gäng och droger att göra i Los Angeles, och man kan väl säga att de är inte rädda för att böja på reglerna lite för att få ut det de vill ha. Det är en serie som verkligen inte viker sig någonstans för att visa korrupta poliser at work.
Allt som händer under alla säsongerna blir så mästerligt ihopknipplat under sista säsongen att det känns som att dem har tänkt på det redan från början. Och så jävla BRA det är. I princip ALLA skådisar under hela seriens gång gör ett otroligt bra jobb i sina roller, speciellt grabbarna i Strike Teamet och CCH Pounder(som ni flesta nog har sett som Mo'at, mamman till Neytiri, i Avatar). Glenn Close och Forest Withaker gör också besök under seriens gång och ger väldigt bra rollskildringar även dom.

Jag rekommenderar alla att se denna serie. Det är värt det bara för att se det sista avsnittet i serien. Tro mig.