onsdag 10 juni 2009

Final 6!

Nu börjar den snart. Ska Zäta och Lidas lyckas manuvrera ut team Crosby/Malkin idag, eller blir det som det brukar bli i Mellon Arena? Ett grymt taggat Pittsburgh som vill visa hemmapubliken att de minsann inte ger upp detta i första taget.

Jag tror nog att det blir åka av för Detriot, och inte alls en lätt match som de flesta verkar tro. Pittsburgh är enormt starka hemma, och det ska nog till något rätt stort av Detriot att fixa detta.
Hoppas på att Malkin är på spelhumör ikväll, och inte som i förra matchen då han tok körde första 7-8 minuterna för att sedan falla ihop som resten av laget.
Blir periodpaus rapportering... :3

Period 1: Pittsburgh gick ut lika taggade och hårt som i alla de andra matcherna och fick lite trafik framför Osgood, men det vart aldrig riktigt jätte farligt.
HELVETE va bra Datsyuk är. Det är han och Helm som står för det mesta när det gäller Detroits offensiv känns det som. Datsyuk lurade upp Crosby på läktaren med sin dragning för att sedan frispela Zäta, som tyvärr inte kunde förvalta den på rätt sätt. Men allt som allt en väldigt jämn period, kanske lite fördel för Pittsburgh tack vare 2 power plays. FIKA DAX! \o.

Period 2: Inte så mycket o säga, Pittsburgh tar ledningen med 1-0, sen trappar Detriot upp tempot lite grann och får till några fin fina lägen. Speciellt Zäta, som fick ett 1on1 med en back och fick iväg ett skott som träffa insidan av stolpen. Jämn period igen :>

Period 3: OJOJOJ vilken nagelbitare det där blev då. Scuderi... vilken match hjälte han är för Pittsburgh. Han räddade dem 3-4 gånger när det va i princip öppet mål. 2-0 målet var dock lite orättvist och väldigt slapphänt försvar måste jag säga. Plus en gnutta tur att han får in pucken under armen på Osgood. Men men, som jag sa så ger sig inte Pittsburgh på hemma plan. Det var som Scuderi sa i pausintervjun: "Detriot är här för att vinna, och vi är här för att förstöra det för dem.". Då Draper slog in 2-1 i öppen kasse, så fick det lite liv i Detriot. Lägg till två stycken helt vansinnigt önödiga tacklingar som båda resulterade i utvisning för Pittsburgh, så kan man ju förstå vilken anstorming det blev på slutet. Mycket trafik framför mål gav flera bra chanser. Men bäst chans hade nog Franzén, som hade kunna vispa in pucken i öppet mål. Men den gången hette räddaren i nöden, även denna gång, Rob Scuderi.

Det blev som jag trodde. Skulle fan sattsat lite pengar på en 1:a i denna match... Men, men ska bli kul o se vad som händer i match 7 nu i Joe Louis Arena på fredag natt. Pressen ligger nu på Detriot, och jag ser det som inte alltför osannolikt att Pittsburgh kan skrälla där. Can't fucking wait!

Men nu blirre o slagga, blir lite serie-snack imorrn! Ciao!