lördag 13 juni 2009

FINAL 7!!! D:

Jajävlar, THE TIME HAS COME FOR THE ULTIMATE SHOWDOWN!... typ. Det känns lite så. Kommer Pittsburghs, oftast hårda och snabba inledning, ge utdelning den här gången, eller kommer Detriot, i favör av hemmais, köra över Pittsburg som i match 5? I denna serie har ju verkligen hemmais betytt allting, då man får byta sist så man kan matcha sina "köttar-kedjor" mot deras stjärnor. I Joe Louis Arena har ju Zäta helt plockat bort Crosby, och det har oftast visat sig bli helt avgörande för matchen. Om varken Malkin eller Crosby gör några poäng i en match så är det oftast kört för Pittsburgh. Så det ska bli otroligt spännande att se vad som händer!

Periodpaus edits kommer! :3

Period 1: Nu var det istället Detriot som gick ut mest taggat och körde på rätt rejält. Men detta avtog efter några minuter då Pittsburgh fick en utvisning med sig. Inte så mycket o säga om denna period, ingen av stjärnorna har riktigt utmärkt sig än... förhoppningsvis blir det nått i 2:a.

Period 2: Herregud, nu ligger Detriot pyrt till. Talbot hann stänka dit två strutar denna period, båda gångerna via slarv av en viss Stuart. Stuart har verkligen inte kommit över de misstagen och åker runt och är jätte nervös varje gång han får pucken. I mitten av period så åker Franzén, och lite fult, tacklar Crosby. Crosbys knä hamnade i klämm mellan sargen och Franzéns knä, vilkt gjorde att han linkade av i stora plågor. Han gick direkt in i omklädningsrummet, och har inte kommit tillbaka ut.
Nej, ska Detriot vände det här så vill det sig till något extra. De verkar inte taggade alls helt plötsligt och känns väldigt tafatta framför mål. Dock spelar ju Fleury väldigt bra i Pittsburgh målet, om än med en del flyt. Det börjar osa seger för Pingvinerna!

Period 3: Red Wings för heeeeeeeeeela slanten, Pittsburgh slår bara bort pucken så fort de får den i princip. Men Detriot är väldigt svala i anfallszonen, visst de är där med pucken, men de gör ingeting med den känns det som. Ericssons kanon, reducerade för Detriot då det var 5 minuter kvar. Men det var alldeles för dåligt av Detriot, som borde avgjort i match 6, men som torskar med samma siffror som i den matchen: 2-1.

Bara att gratulera Pittsburgh till Stanley Cup vinsten!
Tydligen går det inte att försvara en Stanley Cup titel numera, det är så jämnt mellan alla lag.
Sen kan man skratta lite åt Hossa som gick från Pittsburgh till Detriot inför denna säsong med motiveringen: "Jag anser mig ha större chans att vinna Stanley Cup med Detriot.". Ska tilläggas att han fick sämre lön i Detroit också. Så han gråter nog sig själv till sömns ikväll, skulle jag tro. :D
Nu lär nog Malkin vinna slutspelets mest värdefulle spelare, om inte Fleury plockar den framför näsan på honom! :>