måndag 8 juni 2009

Sport \o.

inc. komma-ifatt-inlägg(s)!


De oroliga tankarna om dansk-matchen förverkligades och nu är VM VÄLDIGT långt borta... Det går inte att undgå det, detta är Danmarks VM-kval. Sådann tur som vi svenskar har haft de senaste åren med kval och flyt i viktiga matcher har plötsligt försvunnit och återfinns nu hos danskarna istället. Men flyt eller inte, spelar man på det sättet som Sverige gjorde så ska man inte vara i något VM-slutspel, så enkelt är det bara. Frågan är ju bara varför inte Poulsen får spela från start i Juve, när han spelar sådär bra.
Själv har jag aldrig varit ett så stort fan av svenska landslagets spel under i princip hela Lagerbäcks ledning, och nu känns det som att han ska kliva åt sidan för någon annan, någon med ett annat upplägg. Ta in en utländsk tränare eller kanske Svennis t.o.m. Någon annan i alla fall som kommer med någonting nytt till detta rätt tråkiga lag. Eller ta in en MATCHCOACH, någon som under spelets gång kan ändra på matcher med snabba taktiska drag eller ett smart byte. Det håller inte längre.
För att detta ska ha NÅGOT som helst chans att bli till ett VM-slutspel i slutändan, känns en 5 målsseger eller t.o.m. mer som ett måste, så att de känner att de verkligen kan göra mål. Zlatan skulle också behöva dra in en bytta, så att han kommer ur den här målsvackan...

Men nu till lite roligare händelser; Detriot slog Pittsburgh med 5-0(!!!).
Med Datsyuk tillbaka i truppen så kändes det som att Detriot skulle kunna knipa den här matchen hemma i Joe Louis Arena. Men med tanke på vad maskinen Malkin/Crosby hade visat upp de senaste 2 matcherna på hemmais, så kunde i princip allting hända. Det gjorde det också, men inte för pingvinerna. De öppnade i ett frenetiskt tempo och Malkin var nära flera gånger att få hål på Osgood i Red Wings målet. Men då 10 minuter hade gått och de fortfarande inte hade fått hål på Osgood, så minskade de farliga målchanserna för Pittsburgh. och istället så kunde Detriot ta tag i takt pinnen och släppte den inte på hela matchen. Nådastöten kom genom 4 mål i 2:a perioden och sedan spelade de bara ut 3:e perioden. Datsyuk comeback blev stor framgång med 2 passningspoäng direkt och en hungrig ryss som va på hugget under hela matchen. Så inför match 6 i Mellon Arena nu på tisdag natt, så är det nog inte helt omöjligt att Red Wings tar hem detta. Dock ska det nog tilläggas att Pittsburgh är oerhört starka på hemmaplan och kommer göra verkligen allt för att inte låta Lidas&c/o att länga vantarna på bucklan. Ska bli oerhört spännande att se!
Fan va man längtar efter OS när man ser på Detriot, det var inte mindre än 8 svenskar med i truppen mot Pittsburgh i lördags. Tänk, alla dem, plus Vancouver svenskarna och några andra. Det blir fan ett grymt starkt lag vi kan skrapa ihop med fullt manskap. GIEF! \o.

Robin Söderling! Vilken grabb! Förvisso förlorade han ju finalen mot Federer, men vem hade trot på någonting annat. Han visade äntligen varför han var kallades ett "stort löfte för svensk tennis". Slå ut Nadal och ta sig final trodde nog ingen på förhand. Så kudos to you Robin!

Det var sporten det!