lördag 20 juni 2009

Stjärnor: 2, Sverige: 1.

Först så förstör Danmark våran nationaldag, sedan så kommer Italien och förstör midsommar.


Matchen började väldigt opptimistskt för Sverige som pushade på o stressade, med mycket positiv effekt. Men sedan tog Italien över, och man kände att det skulle smälla till snart. Det gjorde det också. Det var de 2 stjärnorna som slog till, Balotelli och Giovinco. Giovinco vände mycket enkelt bort två svenskar på mitten och slog en fin passning ut till Balotelli som mycke ellegant satte dit 1-0. När sedan Balotelli blev utvisad(väldigt tveksam dock) fick man lite hopp. Men jag glömde att vi mötte Italien, "Backa hem och säkra"-mästarna. Italien gjorde det väldigt bra, till och med Lippi skulle nog tycka om det. Sedan hjälpte det ju inte att Giovinco än en gång vände bort 2 försvarare, fick frispark som han slog på en fristående Acquafresca: 2-0(Med en man mindre...).
Nej, det var inte våran dag idag. Sverige kom aldrig upp i det fina spel som de visade mot Vitryssland. Publiken hjälpte ju inte till heller direkt, och ibland var det helt tyst på läktarna. Väldigt dåligt. Ett mycket vackert tröstmål fick man se dock, med det var det enda som Sverige gjorde bra på hela matchen.

Nu väntar en ödesmatch mot Serbien, som i och för sig bara fick 0-0 mot Vitryssland. Så det kan fortfarande gå detta. :>